Op de vrachtwagenparking in Westkerke (Oudenburg) waren er geregeld incidenten met vluchtelingen die probeerden te vluchten naar Engeland. In juni 2014 werd daarom beslist om de parking tijdelijk te sluiten. Momenteel ziet de parking er wat slordig uit en zijn al veel afsluitingspaaltjes omvergereden.

 

Omwille van de slordige indruk, het tekort aan parkeerplaatsen voor vrachtwagens en het feit dat het kamp in Calais ondertussen gesloten is, vroeg Martine Fournier aan minister Weyts wanneer de parking terug open gaat. De minister antwoordde dat hij de parking zo snel mogelijk terug open wil.

 

Fournier is tevreden met de beslissing en vult aan dat de parking wellicht vanaf maart terug open kan, omdat AWV nog volgende werken plant:

 

-      Nieuwe omheining: de uitvoering van de werken gepland voor eind februari 2017, rekening houdend met het speciale type van afscherming en een besteltermijn van minstens acht weken;

 

-      ANPR-camera's aan de ingang en aan de uitgang van de parking: uitvoering van de werken is ook voorzien in februari 2017.

 

Tot slot vult Fournier nog aan dat de slordige en omvergereden paaltjes aan de in- en uitrit van de parking ook opnieuw in orde zullen worden gebracht.