Fournier tevreden met ANPR-camera’s op de grensovergangen

14-04-2016

Vandaag kondigde minister Jambon aan dat er 1000 ANPR-camera’s bijkomen in de strijd tegen terreur en criminaliteit. Twee belangrijke plaatsen zijn de grensovergangen in Rekkem (Menen) en Adinkerke (De Panne). Martine Fournier pleit al jaren om deze overgangen ook te bewaken met camera’s, omdat ze de blinde vlekken waren in het cameraschild van de provincie West-Vlaanderen. Ze is tevreden dat er eindelijk een sluitend cameraschild zal zijn in de strijd tegen terrorisme en grenscriminaliteit.

 

Vanuit het Vlaams Parlement streeft Fournier al geruime tijd om het cameraschild opgezet door provinciegouverneur Carl Decaluwé sluitend te maken. Het schild werkt goed, maar er zaten twee grote mazen in het net: de grensovergang op de E40 in Adinkerke en de overgang E17 in Rekkem.

 

Na de aanslagen in Parijs vroeg Martine Fournier als burgemeester van Menen opnieuw camera’s op de grens in de strijd tegen terreur. In najaar van 2015 lieten zowel minister Jan Jambon als minister Ben Weyts zich positief uit over de eventuele plaatsing van camera’s op de grens. Vandaag kondigt minister Jambon aan dat er 1000 extra camera’s komen, waaronder op de grensovergangen in Rekkem en Adinkerke.

 

Fournier: “De werking van het cameraschild heeft heel wat positieve resultaten opgeleverd in de strijd tegen grenscriminaliteit en de werking zal alleen nog verbeteren. Vandaag is dus een positieve dag voor de regio. We hopen op een snelle realisatie van de camera’s.”