Al sinds 2006 is Vlaams Volksvertegenwoordiger Martine Fournier actief aan het pleiten en ijveren voor een duurzame oplossing voor de grensovergang in Rekkem. Een eerste oplossing voor de site kwam er pas in 2014 toen toenmalig minister van Openbare Werken Hilde Crevits een masterplan lanceerde voor de site. Toen werden ook de oude kantoorgebouwen gesloopt.

In de vorige legislatuur gebeurde echter niets. Na herhaaldelijk aandringen van Martine Fournier zei minister Ben Weyts dat hij het dossier van de grensovergang van Rekkem zou koppelen aan de nieuwe aanbesteding voor de uitbating van de terreinen in Marke in 2021. Fournier betreurde sterk dat de minister niet meer wou inzetten op een van de belangrijkste toegangspoorten tot ons land.

Uit een vraag aan de nieuwe minister van Openbare Werken Lydia Peeters is er nu eindelijk duidelijkheid. AWV zal de site volledig herinrichting met de nodige faciliteiten voor vrachtwagens met onder andere een sanitair blok. Met het uitschrijven van een nieuwe concessie in Marke zal onderzocht worden of het beheer van Rekkem hier kan worden toegevoegd.

Meer lezen:

https://www.focus-wtv.be/nieuws/site-grensovergang-rekkem-wordt-eindelijk-aangepakt