Dubbele rijstroken op de N58 toch tot aan de Ringweg (N38)

17-06-2016

In 2018 wordt het aantal rijstroken op een deel van de drukke expressweg N58 verdubbeld. De verdubbeling wordt gerealiseerd van de A19 tot en met het rondpunt op de Ringweg (N338) in Menen. Hiermee wil Martine Fournier de onduidelijkheid over welk deel er nu wel en niet ontdubbeld wordt van de N58 uit de weg nemen.

Enkele weken geleden kondigde de N-VA Wervik aan dat in 2018 het aantal rijstroken op een deel van de expressweg N58 zou worden verdubbeld. Die verdubbeling zou volgens de partij niet tot aan de N338 gaan, maar enkel tot aan de N8 of Menenstraat.

Burgemeester van Menen Martine Fournier had in de meerjarenplanning van minister Weyts gelezen dat het traject zou worden verdubbeld over een traject van 2 kilometer. Het bericht van de N-VA klopte dus wellicht niet. Om alle onduidelijkheid weg te nemen vroeg Martine Fournier in het parlement hoe het nu juist zit.

Uit het antwoord van Weyts blijkt dat de N-VA Wervik de boodschap van de minister niet zo goed begrepen heeft. De verdubbeling van de rijstroken op de N58 start aan de A19 en loopt tot en met het rondpunt van de N338 of de Ringweg. Meer zelfs bij de aanleg van de N58 werd al met het oog op een toekomstige ontdubbeling een extra strook onteigend.