Nieuws

Opstart complex project N8 is niet wat stakeholders vragen

Vrijdag besliste de Vlaamse Regering om een complex project op te starten voor de optimalisatie van de verbinding Ieper-Veurne. De eigenlijke focus is het verbeteren van de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de zogenaamde “zone 4” (vanaf de kruising van de N8 met de Kruisboomstraat in Vleteren zuidwaarts tot en met het kruispunt N38/N8).

Twee op drie gemeenten vragen Vlaamse subsidie voor lokale fietsinvestering via Kopenhagenplan

Tot 15 oktober 2022 hadden de lokale besturen tijd om in te tekenen op de Vlaamse subsidies voor lokale fietsinfrastructuur via het Kopenhagenplan. Vlaams Minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers had hiervoor 150 miljoen euro voorzien. Vlaams Martine Fournier, Vlaams Parlementslid voor cd&v, vroeg hoeveel gemeenten dossiers hadden ingediend en wanneer ze de resultaten zullen ontvangen.

Een op de vijf voertuigen te laat voor autokeuring

In  2021 was iets meer dan één op de vijf bestuurders (22, 7 procent) te laat voor de keuring van zijn voertuig. Dat is een opmerkelijke stijging ten opzichte van 2020 (15,5 procent) en 2019 (17,2 procent). Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Martine Fournier (CD&V) heeft opgevraagd. Dat bestuurdes vanaf 1 augustus opnieuw overal zonder afspraak naar de keuring kunnen, is volgens CD&V een goede zaak. "Een goede maatregel, want de situatie werd onhoudbaar", klinkt het.